Fernando Alonso noemt de Grand Prix van Hongarije bepalend voor het verloop van de rest van het seizoen. Ferrari kan zich volgens hem niet permitteren dat de achterstand nog verder oploopt.

Fernando Alonso staat nu 34 punten achter Sebastian Vettel in het kampioenschap. Hij stelt dat het van groot belang is om voor de Red Bull-coureur te eindigen. Dat is hem niet meer gelukt sinds hij zijn thuisrace won. 

“Een goed resultaat is cruciaal”, blikt Alonso vooruit op de race op de Hungaroring. “De zomerpauze komt eraan het is goed voor het moreel in het team en onze kansen als we het gat ten opzichte van Vettel kunnen verkleinen. Als het gat nog groter wordt, neemt de spanning toe en zal de motivatie afnemen. Er staat dus veel op het spel dit weekend.” 

De verwachte hoge temperaturen tijdens de race, tot wel veertig graden, zouden volgens Alonso geen problemen moeten opleveren. Maar het team zal er voortdurend rekening mee houden dat wellicht de strategie moet worden aangepast door hogere slijtage. 

“De voorbereiding blijft hetzelfde”, verklaart Alonso. “Wat de temperatuur ook is, we doorlopen dezelfde proceduren. Maar we moeten nog meer dan gebruikelijk open staan voor aanpassingen in de strategie, omdat er wellicht een extra pitstop nodig. Dat hopen we tijdens de vrije trainingen in kaart te kunnen brengen.”