Fernando Alonso vindt dat McLaren snel tot een beslissing moet komen wat betreft de motorsituatie voor 2018. Dan kan het team haar focus namelijk tijdig naar volgend jaar verleggen. 

Door aanhoudende problemen is het niet zeker of de samenwerking tussen McLaren en haar huidige motorpartner Honda nog een vervolg krijgt in 2018. McLaren dubt daar ook al maanden over, maar coureur Fernando Alonso zegt tegen Autosport dat het tijd is een beslissing te nemen.

“Het is aan het team om dat te doen, maar als het aan mij ligt gebeurt dat liever vandaag dan morgen. Hoe eerder de beslissing wordt genomen, hoe beter we ons namelijk kunnen voorbereiden op volgend jaar”, verklaart Alonso.

Alonso viel tijdens de Grand Prix van Engeland opnieuw uit met motorproblemen. Het was al de zevende keer dit seizoen dat de Spanjaard de finish niet haalde, al vond Alonso zijn uitvalbeurt deze keer niet erg pijnlijk: “Ik reed op dat moment op een dertiende plek rond, buiten de punten. Dan voel je het wat minder, maar het was natuurlijk alsnog vervelend weer problemen te hebben.”

Of McLaren met een andere motor – zoals bijvoorbeeld een Mercedes – beter zou presteren, vindt Alonso lastig te zeggen vanwege alle variabelen. “Maar ik denk dat bij ons wel duidelijk is op welk vlak we tekortschieten en als we dat kunnen verbeteren, zullen we competitief zijn”

Voor Alonso draait het er nu gewoon om zich op zijn eigen werk te richten, wat betekent dat zijn focus alweer op de volgende race ligt, de Grand Prix van Hongarije. “De race daar is een goede kans voor ons. Hopelijk kunnen we het daar beter doen”, zegt hij over de wedstrijd op de bochtige Hungaroring, waar motorvermogen minder belangrijk is.