*

Alonso: ‘Ik vond steeds een extra tiende’

Daan de Geus

Daan de Geus

2 jaar geleden

Alonso: ‘Ik vond steeds een extra tiende’
Racepictures

Fernando Alonso is lovend over hoe zijn McLaren aanvoelde in de kwalificatie en snelde vol vertrouwen Q3 in. Jenson Button was echter na Q1 al klaar.

Het is dus een geval gemengde gevoelens bij McLaren, waarbij Alonso – die zich uiteindelijk als tiende kwalificeerde – duidelijk een stuk gelukkiger is dan de nummer zeventien Button.

“Ik had het erg naar mijn zin vandaag en had veel vertrouwen in de auto”, vertelt Alonso, die voor zijn gevoel ‘het maximale’ uit de McLaren MP4-31 met Honda-motor heeft gehaald.

Toch was het geen zorgeloze zaterdag, vertelt de Spanjaard. “Zeker niet nadat het ons in VT3 enigszins aan tempo ontbrak en ik zag dat Jenson het niet uit Q1 wist te redden.”

“‘Dit is niet onze dag’, dacht ik toen nog, maar gelukkig genoeg voelde mijn auto fantastisch aan op alle setjes soft-banden. De auto bleef het goed doen en ik vond steeds een extra tiende, met elke run.”

In Q1 was Alonso elfde, met een tijd van 1:12.700. In Q2 imponeerde de tweevoudig wereldkampioen vervolgens met een zevende tijd, net achter Ferrari’s Kimi Räikkönen. In Q3 claimde hij P10.

Met oog op het weerbericht voor zondag, wanneer Alonso lagere temperaturen en misschien wat regen verwacht, is uit de toptien starten volgens de Spanjaard alleen maar extra gunstig.

“Ik hoop verder dat het geen groot nadeel is dat ik vrijdag veel tijd verloor door pech, want met dit wisselvallige weer heeft iedereen z’n long runs in andere omstandigheden gedaan”, aldus Alonso.

Button
Teamgenoot Button had vrijdag juist een prima tweede training, waarin hij tiende was. “Maar vandaag voelde de auto totaal anders aan.” En niet op een goede manier, maakt de nummer zeventien duidelijk.

“Er moet wel iets mis zijn met mijn auto, want er is geen reden te bedenken voor waarom hij zo aanvoelde. Het is sinds de derde vrije training echter al zo. We missen snelheid en het is frustrerend.”

“Hoe dan ook, er is niks meer aan te doen, de kwalificatie zit erop en morgen is weer een nieuwe dag”, besluit Button, die in Q1 vijf tienden trager was dan Alonso, in een poging de hoop erin te houden.

Lees meer over

Alonso Button Mclaren