Ferrari-kopman Fernando Alonso is niet ongelukkig met de vijfde plaats die hij in Melbourne heeft behaald. Ondanks zijn matige bolide denkt de de Spanjaard de achterstand op zijn titelrivalen zo aardig beperkt te hebben gehouden.

 

Alonso kwam zoals gezegd als vijfde over de streep, achter de beide McLarens en Red Bulls. Dat klinkt an sich als een vrij normaal resultaat voor de Ferrari-coureur, maar hij kon nooit een vuist maken ten opzichte van de rijders van deze twee teams en had het gedurende de race vooral aan de stok met Mercedes-rijder Nico Rosberg en Williams-coureur Pastor Maldonado.

 

Voor een coureur die om de titel wil strijden lijkt dat dus slecht nieuws, maar aangezien de kwalificatie en wintertests nogal dramatisch zijn verlopen voor Ferrari, ziet Alonso de vijfde plek en tien bijbehorende punten als een opsteker: “We wisten al dat het een moeilijke race voor ons zou worden, maar ik denk dat dit toch nog een vrij goed resultaat is”, zo concludeert hij tegenover Sky Sports.

 

“Zeker na de kwalificatie van gisteren is de vijfde plek achter de McLarens en Red Bulls niet slecht”, zegt de coureur die de race als twaalfde van start moest gaan en zich onderweg naar plaats vijf wel vermaakt heeft: “Ik had een goede start waarbij ik gelijk een aantal posities kon goedmaken en heb daarnaast een aantal leuke duels uitgevochten.”

 

“Hoewel we uiteindelijk dus best wel veel punten aan de race hebben overgehouden, is het wel evident dat we de auto moeten verbeteren, want we willen er uiteraard toe in staat zijn om vooraan mee te doen.”

 

“Voor de Grands Prix van China, Bahrein en daarna hebben we gelukkig al enkele doorontwikkelingen in de pijplijn zitten. Voor onze rivalen geldt uiteraard hetzelfde, maar hopelijk zijn onze updates beter dan die van hun.”