McLarens Fernando Alonso denkt dat ‘Mercedes voor iedereen lastig in te halen is’ in 2017, maar verwacht dichtbij genoeg te kunnen komen om de strijd aan te gaan.

Dat verklaart Alonso in interview met Auto, Motor und Sport. “Mercedes inhalen is lastig. Niet alleen voor ons, maar voor iedereen”, antwoordt hij op de vraag of hij denkt dat McLarens motorleverancier Honda het gat kan dichten.

“Ik denk echter wel dat we dichtbij genoeg kunnen komen om weer mee te kunnen vechten”, vervolgt Alonso, die er ‘voor honderd procent van overtuigd’ is dat Honda de performance weet te vinden die McLaren en hij daarvoor nodig hebben.

“Er bestaan grotere vraagtekens wat betreft de aerodynamica”, stelt Alonso, doelend op de nieuwe aerodynamica-formule voor 2017. “Op dat vlak kun je geluk of pech hebben”, denkt de Spanjaard. “Wie weet immers welke interpretatie van de regels de juiste is en welke niet?”

“Het kan zomaar gebeuren dat het ene team het ene pad in slaat met haar aerodynamische filosofie en het andere team de ander, waarbij je er dan na vier races ineens achter komt dat je de verkeerde kant op bent gegaan.”

Blij met 2017-regels en McLaren
Alonso denkt verder dat het goed is dat de regels veranderen. “Volgens mij waren alle coureurs, teambazen, raceorganisatoren en iedereen van de TV het er over eens dat er iets moest veranderen. Meer show, spectaculairdere auto’s en meer entertainment: het gaat de goede kant op.”

De Spanjaard heeft dan ook ‘goede hoop’ dat de verandering positief zal uitpakken. Daarnaast is hij ook nog altijd blij dat hij twee jaar geleden van Ferrari naar McLaren is overgestap, vertelt de tweevoudig wereldkampioen. “Ik zeg nog elke dag tegen mezelf dat dit de juiste beslissing is geweest.”

“Ik ben hier happy. Dit is het beste team waar ik ooit mee heb gewerkt”, zegt Alonso. “We hebben alles, maar alleen nog geen snelle auto.” Maar dat kan in 2017 met het veranderen van de regels dus ook wel eens veranderen, denkt en hoopt Alonso.