*

Alonso: ‘Meer zat er niet in’

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

20 juli 2014 19:37

Alonso: ‘Meer zat er niet in’
Racepictures

Natuurlijk wil Fernando Alonso altijd strijden om podiumplaatsen, maar de Spanjaard weet dat dit in de huidige vorm geen eenvoudige opgave is. Hij is dan ook content met de vijfde plaats.

Fernando Alonso viel wederom op door vermakelijke gevechten her en der in de race. het bracht hem uiteindelijk de vijfde plaats, waarvoor hij in de slotfase nog even Daniel Ricciardo van zich af moest houden. Daar slaagde hij in en dus was de vijfde plaats een feit. Het is de plek waar Ferrari wat Alonso betreft op dit moment thuis hoort. 

“De jongens vóór ons zijn eenvoudigweg te snel”, weet Alonso. “Het was niet eenvoudig om de diverse gevechten aan te gaan en tegelijkertijd het brandstofverbruik in de gaten te houden, maar met behulp van een laatste setje supersofts slaagden we erin Ricciardo voor te blijven. Ik denk dat we hier in Duitsland een stap vooruit hebben gemaakt, en ook al is het misschien niet heel zichtbaar, het motiveert ons om ons te blijven ontwikkelen.”

Kimi Räikkönen deed net als zijn teamgenoot van zich spreken door geslaagde duels, maar het ging helaas niet om de posities waar de Fin graag om strijdt: “Helaas beschadigde ik tot twee keer toe mijn voorvleugel tussen twee opponenten en dat heeft mijn race geen goed gedaan. Ik verloor downforce en ik bleek niet meer in staat het maximale uit de banden te halen.”

“Toch ben ik tevreden met hoe ik zelf vandaag heb gereden”, gaat de Fin verder. “Zonder deze problemen had er heel veel meer ingezeten denk ik. Dan had ik zeker punten kunnen scoren.”