*

Alonso mist respect onder coureurs

Adam Cooper

Adam Cooper

9 mei 2012 13:19

Alonso mist respect onder coureurs
Formule1

Fernando Alonso was gisteren een van de toeschouwers bij de herdenking van Gilles Villeneuve op het testcircuit van Ferrari in Fiorano. Jacques Villeneuve (foto) bestuurde daar de Ferrari 312T4 waar zijn vader in 1979 mee reed.

In de Ferrari F312T4 vocht Gilles Villeneuve in Dijon een verbeten strijd uit met Renault-coureur René Arnoux. De beelden van dat heroïsche duel (zie hier) maakten ook op Alonso veel indruk.

“Helaas zien we dat soort gevechten tegenwoordig niet meer”, aldus Alonso. “De auto’s zijn te veel afhankelijk van aerodynamica waardoor het niet meer mogelijk is om zo dicht bij elkaar te rijden.”

Volgens Alonso zijn niet alleen de auto’s veranderd in de afgelopen dertig jaar. “Destijds was er veel meer respect onder coureurs”, stelt de Spanjaard. “Deels omdat de coureurs beseften dat ze hun leven riskeerden. Ik wil niet zeggen dat het er nu slecht aan toe gaat, maar er is minder wederzijds respect. Dat gaat terug tot de lagere klasses en daar moeten we iets aan doen.”

Maar eerst wil Alonso zijn huidige Ferrari verbeteren. “We rekenen erop een sprong voorwaarts te maken in Spanje”, zegt hij. “Maar we moeten dag en nacht blijven werken. Net als de monteurs van Gilles Villeneuve die ik op Fiorano heb ontmoet destijds deden. We moeten dezelfde winnaarsmentaliteit tonen en roeien met de riemen die we hebben.”

Foto: Martini/Sutton