Fernando Alonso, vijfde in de kwalificatie, waakt ervoor voorbarige conclusies te trekken, maar vreest dat Ferrari te kort komt op Mercedes en Red Bull. Kimi Räikkönen eindigde zijn kwalificatie ondertussen met een crash.

“Deze kwalificatie zegt op zich niet zoveel, want als het regent zijn er altijd verrassingen. We moeten dus eigenlijk tot morgen wachten om de balans te kunnen opmaken, maar het lijkt erop dat wij nog wat snelheid moeten zien te vinden”, zo drukt hij zich voorzichtig uit.

De Spanjaard heeft, voor zover hij dat mogelijk acht, namelijk geconstateerd dat er in ieder geval twee teams zijn die er beter voor lijken te staan: “Mercedes is over het algemeen heel sterk, terwijl Red Bull ook weer vooraan meedoet.”

“Het ziet er naar uit dat Red Bull de problemen die het tijdens de wintertests had snel heeft weten op te lossen”, vervolgt Alonso. “Ze vormen dus wederom een geduchte tegenstander, zelfs nu ze vermoedelijk nog altijd wat verbeterpunten hebben.”

Räikkönen
In de andere Ferrari kwam Alonso’s nieuwe teamgenoot niet verder dan Q2. De Fin zette zijn F14 T aan het eind van die heat in de muur: “Het loopt vooralsnog niet lekker”, verzucht hij ten overstaan van de camera’s van het Finse MTV3.

“We hebben met een aantal problemen te maken gehad en er zijn ook fouten gemaakt”, zegt hij, mogelijk doelend op zijn eigen slippertje op de verraderlijk natte omloop in Melbourne. “Ik hoop dat het morgen beter gaat”, besluit de wereldkampioen van 2007, wiens twaalfde tijd hem door de gridstraf van landgenoot Valtteri Bottas overigens een elfde startplaats oplevert.