Ferrari-coureur Fernando Alonso betwijfelt dat hij er nogmaals in zal slagen weer zo’n ‘perfect seizoen’ als 2012 af te werken. “Dat zal denk ik nagenoeg onmogelijk worden”, verwacht de Spanjaard.

Hoewel tweevoudig wereldkampioen Alonso er in 2012 net niet in slaagde beslag te leggen op zijn derde wereldtitel, was het naar eigen zeggen het beste seizoen uit zijn loopbaan.

De vice-kampioen, die aan het eind van de rit slechts drie punten achter Sebastian Vettel eindigde, durft zelfs zover te gaan om 2012 – wat zijn eigen prestaties betreft – als een ‘perfect seizoen’ te omschrijven.

“Soms heb je na afloop van een jaar het gevoel dat je het goed hebt gedaan, terwijl je na afloop van andere seizoenen juist het idee hebt dat je iets heb laten liggen of beter anders had kunnen doen, maar 2012 was naar mijn mening een perfect seizoen”, vertelt Alonso.

“Ik denk echter – en misschien ook juist wel omdat 2012 perfect was – dat het nagenoeg onmogelijk voor me zal zijn om in het vervolg van mijn loopbaan nog een keer zo’n geweldig seizoen af te werken”, vervolgt Alonso, die verder wel verwacht volgend jaar samen met Ferrari sterker uit de startblokken te komen: “Afgelopen seizoen ging het in het begin namelijk helemaal niet goed”, herinnert hij zich.

“Tijdens de laatste wintertest waren we zo’n twee en een halve seconde te langzaam, dus slechter kan het ook haast niet”, grapt Alonso. “Ik ga er dan ook vanuit dat we in 2013 beter van start zullen gaan.”

“Ondanks dat zal Red Bull ook begin volgend jaar echter weer de grote favoriet zijn”, voorspelt de Spanjaard. “Ze waren aan het eind van 2012 namelijk behoorlijk dominant en de regels blijven grotendeels hetzelfde.”

“Het zal voor ons dan ook moeilijk worden om de achterstand van zeven á acht tienden die we aan het eind van het jaar nog hadden, goed te maken, maar we gaan er alles aan doen. Dat we vermoedelijk met een minder grote achterstand aan het seizoen beginnen, helpt sowieso al enorm.”