Na zijn zevende plek in Spa-Francorchamps is Fernando Alonso van mening dat zijn team McLaren moet proberen om aan het einde van het seizoen Red Bull bij te halen. De resterende circuits op de kalender moeten McLaren in staat stellen de indrukwekkende opmars voort te zetten.  

Eerder merkte de Spanjaard al op dat een zevende plek in België ‘ondenkbaar’ was op een eerder moment in het seizoen. In een gesprek met ESPN voegt Alonso toe: “We maken een goede ontwikkeling door, maar bleven ook goed uit de problemen in de eerste rondes. Dat was deels geluk, en vervolgens was het een kwestie van kalm blijven.”

“We hadden twee sets van de medium banden en om daar voordeel van te hebben moesten we een lange eerste stint maken.” Het was voor Alonso dus zaak kalm te blijven en geen schade te rijden, waar hij succesvol in bleek tot het moment dat de rodevlagsituatie een einde maakte aan de chaos. “Echter, zelfs zonder die rode vlag hadden we in de punten gereden.”

Zwaarste race
“Maar, ondanks de ontwikkeling die we doormaken, zal deze race in Monza voor ons de zwaarste van het seizoen worden. We gaan het hier niet makkelijk hebben. Vanaf Singapore zullen we meer plezier beleven, want ik ben ervan overtuigd dat deze auto ervoor kan zorgen dat we Q3 bereiken en punten blijven scoren.”

Alonso spreekt dan niet alleen over Singapore, maar ook over de circuits van Suzuka, Austin en Abu Dhabi. Circuits die, vanwege hun vele bochten, de auto van McLaren goed zouden moeten liggen. Het team heeft al vaker aangegeven te beschikken over een goed presterend chassis, en ook de Honda-motor heeft het afgelopen jaar grote stappen gemaakt.

“Vorig jaar presteerden we uitstekend in Austin en in Abu Dhabi. We verwachtten veel van Singapore en daar deden we het redelijk, maar om de één of andere reden waren we erg sterk in Abu Dhabi, dus ik denk dat we ons daar ook dit jaar kunnen vermaken. Laten we proberen om vlak achter Red Bull aan te sluiten.”