Nog geen etmaal na zijn laatste Formule 1-race was Fernando Alonso alweer op het circuit te vinden, deze keer in Bahrein. Alonso testte daar voor het eerst een NASCAR-auto en reed ook nog even in een McLaren-Mercedes uit 2013.

Voor een speciaal evenement ruilde Alonso van auto met zevenvoudig NASCAR-kampioen Jimmie Johnson, die afgelopen weekend ook de Grand Prix van Abu Dhabi bezocht. Johnson kreeg de kans om de 2013-McLaren te besturen; Alonso reed wat ronden in de NASCAR van Johnson. Overigens reed Alonso zelf ook nog even in de McLaren voor een installatieronde over het Bahrain International Circuit.

Lees ook: Alonso wil graag een keer NASCAR testen

“Veertien uur na mijn laatste F1-race zat ik… in een Formule 1-auto”, grapte de Spanjaard na afloop. Het maken van kilometers in een NASCAR stond al lang op zijn verlanglijstje. Alonso was dan ook onder de indruk. “Wat een ervaring om vandaag voor het eerst een NASCAR te rijden. Jimmie Johnson en ik zullen deze dag niet snel vergeten.”

Voor Johnson was het op zijn beurt een unieke ervaring om in een Formule 1-auto te rijden. “Dit is geweldig! Het rempunt is zo laat in Formule 1, ongelofelijk. Als je op de rem trapt zijn de G-krachten zo hard dat je zelfs even niet meer scherp ziet. Een onwerkelijk gevoel”, aldus Johnson, die zich toch snel eigen maakte met de auto. “Het was een beetje tricky in het begin, maar ik kreeg het onder de knie.”

Als kers op de taart wisselden de twee legendes na afloop ook nog van helm. Alonso voegt die helm toe aan de collectie in zijn eigen museum.