Fernando Alonso heeft na zijn uitstapje naar de Amerikaanse Indycars uit 2017 ook wel interesse eens een NASCAR te proberen. De kans dat hij echt in de Amerikaanse stockcar-klasse gaat racen, lijkt echter niet heel groot.

Alonso is momenteel in Amerika om komend weekend mee te doen aan de befaamde 24 Uur van Daytona, een sportscar-wedstrijd. Daytona is echter misschien nog wel bekender van de Daytona 500 NASCAR-wedstrijd, op de kombaan-variant van het circuit.

De Daytona 500 is volgens Alonso ‘één van de meest iconische races ter wereld’, zo wordt hij geciteerd door Motorsport, al moet hij erkennen dat meedoen een lastig verhaal zou zijn: “Ik zou er veel ervaring voor moeten opdoen. Jaren aan ervaring. Jaren die ik niet meer heb, op dit punt in m’n loopbaan.”

Racen in NASCAR vereist volgens Alonso namelijk ‘een hele eigen techniek’. “Het is immers een unieke klasse”, zegt hij. Los van het rijden zelf, zijn er ook nog andere zaken: “Het managen van al het verkeer, de strategie, het slipstreamen, ik mis de ervaring met al dat soort dingen.”

“Het zou daarom vooral leuk zijn eens een NASCAR te testen. Om er een gevoel voor te krijgen en te zien of je het racen wat zou vinden of niet. Van buitenaf vind ik de races in elk geval erg leuk om te zien, maar vanuit de cockpit is het natuurlijk heel anders.”

Behalve dat Alonso in 2017 mee heeft gedaan aan de Indy 500 en komend weekend aan de 24 Uur van Daytona meedoet, heeft hij zijn zinnen ook op de 24 Uur van Le Mans gezet. Mogelijk doet Alonso daar nog dit jaar aan mee. Le Mans is onderdeel van zijn doel om de triple crown te winnen.