Fernando Alonso heeft genoten van zijn kennismaking met de Toyota TS050 Hybrid, de LMP1-bolide van het Japanse merk waarmee hij zondag meedeed aan de WEC-rookietest in Bahrein.

Alonso legde meer dan honderd ronden af, 113 in totaal, met een snelste tijd van 1:43.013. Mike Conway, één van Toyota’s vaste coureurs in het World Endurance Championship, reed ter vergelijking een 1:42.381, terwijl hij eerder in het weekend de tweede plek in de kwalificatie pakte in 1:39.646.

Alonso achter het stuur van de TS050 Hybrid.

Toyota benadrukt echter dat er geen kwalificatie-runs op het programma stonden voor Alonso, de McLaren-coureur die met een racezitje voor – in elk geval – de 24 Uur van Le Mans in verband wordt gebracht bij de Japanse constructeur.

Vooralsnog is daar officieel nog niks over bekendgemaakt, maar Alonso zelf laat weten dat zijn kennismaking met de Toyota LMP1-bolide positief is verlopen. “Ik liep al lange tijd met het verlangen rond een dergelijke auto uit te proberen en dat heb ik nu mogen doen, dus ik ben happy.”

“Het was een geweldige dag. Het is voor elke coureur mooi om een LMP1-auto te testen, want ze zijn simpelweg top om mee te rijden. Het zijn auto’s die tijdens een stint zeer regelmatig presteren, wat positief is”, aldus Alonso in een korte door Toyota uitgevaardigde verklaring.

Tegenover de in Bahrein verzamelde media hield Alonso zich op de vlakte over de kans komend seizoen aan de 24 Uur van Le Mans, of meer WEC-races, mee te doen. “Ik weet niet wanneer, maar ik wil het in de toekomst zeker doen. Het is ook één van m’n doelen voor na m’n Formule 1-loopbaan.”

Alonso in actie in de Toyota.