McLaren-coureur Fernando Alonso zou een stoeltje bij Toyota’s LMP1-team gepast hebben, dit met oog op deelname aan de 24 Uur van Le Mans van 2018.

Dat bericht de op de endurance-racerij toegespitste website dailysportscar.com. Alonso zou een bezoek aan de Toyota-fabriek in het Duitse Keulen hebben gebracht, waarbij het zich laten aanmeten van een zitje op de agenda zou hebben gestaan.

Een woordvoerder van Toyota wil ‘niet op deze speculatie reageren’ tegenover dailysportscar, al heeft Toyota eerder aangegeven open te staan voor gesprekken met Alonso ‘zoals met elke topcoureur’.

Alonso heeft er de laatste jaren geen geheim van gemaakt dat hij de triple crown wil winnen – de officieuze prestigetitel voor het winnen van de Grand Prix van Monaco, 24 Uur van Le Mans en Indianapolis 500.

Na de exit van Porsche eind dit jaar zal Toyota in 2018 de enige LMP1-fabrieksformatie zijn, aannemende dat de Japanners doorgaan.

De Grote Prijs van Monaco heeft Alonso al twee keer gewonnen, in 2006 en 2007, terwijl hij eerder dit jaar de daad bij het woord voegde door aan de Indy 500 mee te doen, al haalde hij de finish niet.

Deelname aan de Indy 500 van 2018 zit er ogenschijnlijk niet in, al zet Alonso komende januari zijn eerste stappen in de endurance-racerij met deelname aan de 24 Uur van Daytona. Alonso doet aan die race mee voor United Autosports, het LMP2-team van McLaren-directeur Zak Brown.

Mogelijk gaat Alonso nog daarvoor echter testen voor Toyota. Voor 19 november staat er namelijk een test in Bahrein op het programma voor het team, en Alonso is volgens het Britse Autosport met Toyota in gesprek om de TS050 Hybrid dan uit te proberen.