Fernando Alonso heeft er vertrouwen in dat Ferrari tijdens de kwalificatie beter voor de dag zal komen dan eerder dit seizoen, al wil hij zijn afstelling voor de race er niet voor slachtofferen.

Ferrari komt dit jaar vooral op de zaterdagen tekort, waardoor Alonso en zijn teamgenoot Felipe Massa er door hun slechte startposities vervolgens weinig aan hebben dat de rode bolides tijdens de race op zondag wel een stuk beter presteren.

De primaire oorzaak voor het gebrek aan snelheid in kwalificatie-trim zijn volgens Alonso de Pirelli-banden, die hij en Massa maar moeilijk op temperatuur krijgen. In Sjanghai lijkt dat probleem echter minder groot: “Het opwarmen van de banden lukt ons hier een stuk beter dan in Australië en Maleisië, dus dat moet ons tijdens de kwalificatie – maar ook in de race – absoluut gaan helpen”, verkondigt Alonso.

De Spanjaard geeft verder aan dat hij niet van plan is om zijn auto dusdanig af te stellen zodat deze helemaal op de kwalificatie is toegespitst, want daarvoor is de race hem te belangrijk.

Voor Alonso is het daarom zaak dat Ferrari het totaalpakket op orde krijgt: “We moeten de auto gewoon in zijn totaliteit verbeteren. Als de auto goed is, gaat het tijdens de kwalificatie goed en zal het tijdens de race nog beter gaan.”

“Het is voor ons dan ook het belangrijkste dat we de bolide zo snel mogelijk verbeteren”, vervolgt Alonso, die zijn tegenvallende twaalfde en veertiende tijd van vandaag verklaart doordat hij enkele experimentele nieuwe onderdelen testte die nog niet perfect werkten.

“We moeten gewoon elke race met updates komen en hopen dat die goed genoeg werken. We weten bovendien dat onze rivalen ook altijd met nieuwe onderdelen op de proppen komen, dus wij moeten er gewoon meer maken dan zij”, besluit Alonso.