De goede resultaten in Duitsland en Hongarije hebben Fernando Alonso vertrouwen gegeven. De Ferrari-coureur denkt vijftig procent kans te hebben de titel te winnen.

Dankzij zijn zege in Hockenheim en een tweede plaats in Budapest is Alonso tot op twintig punten genaderd van kampioenschapsleider Mark Webber. De Spanjaard moet echter ook nog Jenson Button, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton boven zich dulden.

“We staan nog altijd achter”, erkent Alonso. “Maar met twee normale races doen we weer volop mee in de strijd. Het is altijd beter om voor te liggen, maar ik ben ervan overtuigd dat het gat de laatste races van het seizoen kleiner zal zijn.”

Hoewel de vijf overgebleven titelkandidaten aan elkaar gewaagd zijn, schat Alonso zijn kansen hoog in. “In procenten uitgedrukt, zou ik zeggen dat het 50-50 is”, aldus de Ferrari-rijder.

Dat Red Bull momenteel de snelste auto van het veld heeft, wil volgens Alonso niet zeggen dat de titel voor hen voor het oprapen ligt. “Misschien kunnen Hamilton, Button en ik het hoofd beter koel houden in de eindsprint, omdat we al eens een titel hebben gewonnen”, zegt hij. “Kalm en geconcentreerd blijven is het belangrijkst.”

Bovendien rekent Alonso op verdere verbeteringen aan zijn Ferrari F10. “Na een paar onfortuinlijke races, zitten we weer op het goede spoor”, vertelt de Spanjaard. “De auto is enorm verbeterd en dat heeft het hele team veel vertrouwen gegeven.”

“In Spa volgen nog wat nieuwe dingen en hopen we nog meer winst te boeken”, vervolgt Alonso. “De andere teams doen dat ook, dus dat betekent dat we slimmer en sneller moeten zijn op het gebied van ontwikkeling.”