Ferrari’s Fernando Alonso verwacht na de race van komend weekend in Silverstone te weten of hij dit jaar nog meedoet om de titel of niet: “Alles is afhankelijk van hoe onze auto het daar doet”, zegt hij.

In het WK bezet Alonso momenteel, met acht races achter de rug en nog elf races te gaan, de vijfde positie en kijkt hij tegen een achterstand van 99 punten aan op lijstaanvoerder Sebastian Vettel.

Ondanks deze enorme achterstand gelooft Alonso dat het nog wel mogelijk is om aanspraak te maken op de titel, maar hij is daar naar eigen zeggen wel afhankelijk van zijn auto voor: “Alles hangt van de auto af”, spreekt Alonso op de website van Ferrari-sponsor Santander. “Als de auto goed genoeg is om races te winnen, dan is er namelijk ook nog genoeg tijd om terug te komen in de titelstrijd.”

“We geven nu gemiddeld een seconde per ronde toe op de Red Bulls en daardoor is het momenteel onmogelijk om mee te doen om het kampioenschap. We wachten echter op een grote update aan de auto die tijdens de komende paar races moet worden doorgevoerd. Als dat een succes is kunnen we weer een woordje meespreken.”

Alonso benadrukt dat de race in Silverstone gelijk een graadmeter wordt waaraan te zien zal zijn of de update die Ferrari heeft voorbereid het verschil kan maken: “Als we in Engeland vooraan rijden zullen we de rest van het jaar in principe een competitieve auto hebben, maar als we het tempo in Silverstone niet kunnen volgen wordt de rest van het seizoen een moelijk verhaal.”