Fernando Alonso heeft besloten de eerste testweek aan zich voorbij te laten gaan en pas later kennis te maken met zijn nieuwe Ferrari en de nieuwe Pirelli-banden voor 2013.

Aangezien de Spanjaard verstek laat gaan, krijgt zijn teamgenoot Felipe Massa als eerste de kans Ferrari’s nieuwe bolide aan de tand te voelen.

De Braziliaan neemt namelijk de eerste drie testdagen in Jerez – van dinsdag vijf tot en met donderdag zeven februari – op zich, terwijl de onlangs aangestelde testrijder Pedro de la Rosa op de vrijdag, de laatste testdag van de eerste testweek, in actie komt.

Alonso kiest er overigens voor om de eerste testweek te laten schieten zodat hij langer de tijd heeft zich fysiek voor te bereiden op het nieuwe seizoen, zo meldt Ferrari op haar website.

Alonso maakt de misgelopen testtijd vervolgens goed tijdens de tweede reeks van vier testdagen, die van 19 tot en met 22 februari plaatsvinden op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Ferrari’s kopman zal dan namelijk drie dagen lang achter het stuur van de nieuwe Ferrari plaatsnemen, terwijl Massa dan slechts één dag de tijd krijgt.

De laatste vier testdagen – die op 28 februari en de eerste drie dagen van maart worden gehouden –  worden tot slot eerlijk verdeeld door het vaste Ferrari-duo.