Fernando Alonso is tevreden over hoe het seizoen tot dusver is uitgepakt, maar hecht weinig waarde aan het feit dat hij momenteel bovenaan staat in het kampioenschap.

“Wie er aan de leiding gaat, is niet zo relevant”, stelt Alonso. “Alles verandert zo snel. Zelfs gedurende een raceweekend zijn er schommelingen in de rangorde. Ik benader iedere Grand Prix hetzelfde. We willen er altijd het maximale uit halen en de auto verbeteren.”

Dat is tot op heden goed gelukt. Alonso is de enige coureur die alle negen races punten scoorde. “Ik ben behoorlijk tevreden over mijn prestaties dit jaar”, aldus Alonso. “Ik kan me nog een foutje herinneren tijdens Q2 in Australië, maar afgezien daarvan zou ik niet veel veranderen aan mijn seizoen tot nu toe. Dat is goed nieuws, want een foutje is snel gemaakt.”

Alonso staat nu 13 punten voor op Mark Webber en 29 op Sebastian Vettel. Toch schat hij de Red Bull RB8 hoger in dan zijn eigen Ferrari F2012. “Red Bull is waarschijnlijk iets sneller dan de rest”, zegt de Spanjaard. “Sinds Bahrein stonden ze alleen in Barcelona en Silverstone niet op pole. We moeten dus nog een inhaalslag maken.”