Twee compleet verschillende strategieën bracht het Ferrari-duo in de slotfase van de Braziliaanse Grand Prix dicht bij elkaar. Fernando Alonso trok in de tweestrijd op nieuwere banden aan het langste eind.

Het levert Fernando Alonso een zesde plaats op, een klassering waar hij naar eigen zeggen tevreden mee moet zijn: “Het was geen gemakkelijk weekend, maar het resultaat is redelijk. We hebben als team vandaag behoorlijk wat punten gescoord en dat is positief.” 

Alonso opteerde vanwege de hoge bandenslijtage voor een driestopstrategie, hetgeen hem met nog enkele ronden te gaan achter teamgenoot Kimi Räikkönen bracht die voor twee stops ging. “Ik had zodoende nieuwere banden en kon daardoor Kimi passeren. Daarna moest ik echter wat benzine sparen, waardoor ik niet echt meer verder vooruit kon kijken. Ik denk dat ik sta waar ik hoor te staan, aangezien anderen gewoon beter waren vandaag.”

Kimi Räikkönen reed een voor zijn doen opvallend sterke race. Aan de meet geeft hij over de hele race genomen slechts twee seconden toe op zijn teammaat. De Fin is dan ook tevreden, zowel met de race als met het hele weekend: “Ik voelde me erg goed opmijn gemak in de auto. We bedachten tijdens de race dat een tweestopper voordelig voor ons zou kunnen uitpakken, maar de tijd die we daarmee hadden kunnen winnen, verloren we even goed weer tijdens een verprutste pitstop.”

“In de slotfase probeerde ik Jenson Button en Fernando Alonso nog van me af te houden, maar dat was gezien de staat van mijn banden onbegonnen werk. Ik verlaat Interlagos echter met een goed gevoel. Er is nog genoeg te doen, maar de progressie stemt me optimistisch voor de toekomst.”