Fernando Alonso denkt dat de vijf ‘topteams’ mee kunnen doen om de overwinning dit weekend. Dat zei hij tijdens de persconferentie in aanloop naar de Grand Prix van Australië. Die vijf zijn volgens hem Red Bull, McLaren, Lotus, Mercedes en zijn eigen Ferrari.

“Het is lastig een winnaar uit te kiezen voor de race” , aldus de Spanjaard. “Vijf teams hebben in de tests aangetoond dat ze in potentie een winnende auto hebben. Vorig jaar wonnen er zeven verschillende coureurs in de eerste zeven races. Doordat de regels niet gewijzigd zijn, denk ik dat de topteams nu een streepje voor hebben. De echte underdogs hebben minder kans dan vorig jaar.”

Over de F138 is de tweevoudig wereldkampioen erg te spreken. “Het jaar beter beginnen dan vorig jaar was niet zo moeilijk. Nog slechter was misschien nog wel moeilijker geweest. We hebben tijdens de tests ons hele programma af kunnen werken. We hadden geen problemen met de auto, iets wat vorige jaren wel het geval was. De auto heeft honderd procent potentieel. Laten we hopen dat de auto competitief genoeg is.”

In zijn drie jaar bij Ferrari kon Alonso twee keer vol meedoen om de titel. “Ik voel me bevoorrecht dat ik vaker om het kampioenschap heb mogen vechten. Er zijn maar weinig coureurs die podiums halen, nog minder die races winnen en nog minder die om het kampioenschap strijden. Dit jaar gaan we proberen de titel naar ons toe te halen.”