Volgens Fernando Alonso valt zijn tegenvallende zevende plaats niet te wijten aan de beslissing van Ferrari om voor slechts twee pitstops te gaan, maar komt de Scuderia simpelweg snelheid tekort.

Alonso laat ten overstaan van de Spaanse pers weten dat het voor het uiteindelijke resultaat niet had uitgemaakt als Ferrari net als McLaren of Mercedes voor drie pitstops gekozen had: “We waren veel langzamer dan de jongens voor ons, dus een andere strategie had weinig verschil gemaakt”, stelt de Spanjaard.

Volgens de tweevoudig wereldkampioen mag het strategische element net als de bandenslijtage niet onderschat worden, maar is een snelle bolide nog altijd doorslaggevend: “Als je zo snel bent als bijvoorbeeld Red Bull, maakt het namelijk niet uit of je één, twee of drie keer stopt, want dan eindig je toch wel op het podium”, denkt Alonso.

“Een snelle bolide maakt alles gewoon veel makkelijker. Als je de snelste auto van iedereen hebt is het makkelijk om voor een bepaalde strategie te kiezen, maar dat is een stuk moeilijker als je niet zo snel bent.”

“We moeten er boven alles dus voor zorgen dat de auto beter wordt”, benadrukt Alonso, die verder aangeeft dat zijn tegenvallende tempo in de race enkel aan de basissnelheid van zijn bolide toe te schrijven valt: “We kampten namelijk niet met technische problemen of iets dergelijks. We waren gewoon niet snel genoeg en verloren daardoor steeds weer plaatsen. De rest schoot ons echt voorbij en we konden niets anders doen dan volhouden.”