*

Alonso wenst Magnussen veel succes

Eelco den Boer

Eelco den Boer

10 maart 2015 14:08

Alonso wenst Magnussen veel succes
Racepictures

Fernando Alonso is teleurgesteld dat hij niet in Melbourne aanwezig kan zijn voor de openingsrace van het seizoen. Hij wenst collega’s Jenson Button en Kevin Magnussen is veel succes en doet er alles aan om er in Maleisië weer bij te zijn.

Alonso liep bij een testcrash een hersenschudding op en laat op doktersadvies de Grand Prix van Australië aan zich voorbij gaan. Het risico op zwaarder hoofdletsel bij een nieuwe impact zo kort na de eerste klap is te groot. “Natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar ik begrijp de afwegingen van de dokteren”, verklaart Alonso. 

“Ik ben heel dankbaar voor alle steunbetuigingen die ik heb ontvangen”, vervolgt Alonso, die in Australië wordt vervangen door Kevin Magnussen. “Ik wens Kevin veel succes. Ik weet dat de auto bij hem in veilige handen is. Hoewel we veel problemen hebben gekend, zit er volgens mij veel potentieel in deze auto. Ondertussen ben ik volop in training voor mijn eerste race in de MP4-30. Ik doe er alles aan om in Maleisië weer achter het stuur te kunnen kruipen.”

Magnussen moest afgelopen winter een stap terug doen, nadat McLaren de voorkeur gaf aan Alonso en Button. Door de afwezigheid van Alonso staat hij nu toch weer aan de start in Melbourne, waar hij vorig jaar debuteerde met een tweede plaats. “Hoewel ik niet had verwacht hier te rijden, was mijn voorbereiding niet anders dan op een raceseizoen”, zegt de Deen.

“Het is fantastisch om terug te zijn in Melbourne, zeker na mijn podiumplaats vorig jaar. Dat moment zal ik nooit vergeten. Na alle problemen in de tests verwachten we nu niet mee te doen om de overwinning, maar we willen zo veel mogelijk progressie boeken.”

Volgens Button is de auto inmiddels al een stuk beter dan tijdens de eerste testdag. “Natuurlijk hadden we graag nog meer kilometers gemaakt in Jerez en Barcelona, maar ik bespeur absoluut vooruitgang”, stelt hij. “We hebben wat geduld nodig, maar de basis is helemaal zo slecht nog niet. Het is jammer dat Fernando er niet bij kan zijn, maar voor Kevin is het een mooie kans.”