Ferrari-coureur Fernando Alonso wil graag dat zijn team haar huidige bolide blijft verbeteren, maar niet als dat ten koste gaat van de ontwikkeling van de auto voor 2015.

In gesprek met Autosport maakt Alonso duidelijk dat hij de hoop dat er nog wat van 2014 gemaakt kan worden nog niet heeft opgegeven en Ferrari dus gewoon door moet blijven werken om de huidige F14 T-bolide te verbeteren, maar hij benadrukt daarbij wel dat het werk aan de auto voor 2015 daar niet onder mag lijden.

“Er zijn dit jaar nog een aantal belangrijke dingen waar we om kunnen vechten, zoals de tweede plek in het constructeurskampioenschap, dus het is belangrijk dat we gewoon met beide projecten bezig blijven zolang dat onze voorbereidingen op 2015 althans niet schaadt.”

“We moeten de huidige auto ook wel blijven verbeteren, want veel van de dingen waar we nu mee komen, kunnen we meenemen naar volgend jaar”, weet Alonso. “Waar we echter op moeten letten is dat we, als er zich tijdens de ontwikkeling van de 2015-auto iets fundamenteels aandient dat veel tijd kost, daar ook echt de tijd voor maken”, beklemtoont Alonso.

De Spanjaard zegt zich er echter ‘geen zorgen om te maken’ en gaat er vanuit dat dit wel goed komt, hetgeen mede komt door de aanstelling van de nieuwe teambaas Marco Mattiacci. “Sinds hij hier rondloopt, gaat het de goede kant op. Hij heeft een duidelijk beeld van wat er dit en volgend jaar moet gebeuren en heeft ook een goed uitgedacht plan van aanpak opgesteld.”