*

Alonso wil na GP Japan beslissen over toekomst

Daan de Geus

Daan de Geus

29 september 2017 09:36

Alonso wil na GP Japan beslissen over toekomst
Sutton Images

Fernando Alonso wil na de Grote Prijs van Japan de knoop doorhakken wat zijn toekomst betreft. “Het zou goed zijn tijdens de volgende pauze een beslissing te nemen.”

De Spanjaard doelt daarmee op de twee weken tussen de Grands Prix van Japan en Amerika, met de Grand Prix van Japan zelf die direct volgt op die van dit weekend in Maleisië.

“Tussen Maleisië en Japan door zijn we druk met wat op het circuit speelt, maar het is zeker mijn wens na Japan een beslissing te nemen. Dat is de deadline die ikzelf in gedachten heb.”

De 36-jarige Alonso rijdt momenteel voor McLaren en heeft behalve verdergaan met dat team of overstappen naar Williams geen andere opties in de Formule 1.

Hoewel Alonso niet heeft uitgesloten in een andere klasse aan de gang te gaan, geniet doorgaan in de koningsklasse zijn voorkeur. Boven alles wil hij echter competitief zijn, herhaalt Alonso stelselmatig.

Alonso in actie in Maleisië.

“Ik wil weer om podiumplekken vechten, ik wil weer winnen, ik wil om het kampioenschap meedoen”, zegt hij ook nu. Het gaat er volgens hem dan ook om ‘te kiezen voor wat het beste voelt’.

Dat doet hij echter niet puur op basis van zijn onderbuikgevoel, benadrukt Alonso, die zegt dat er op het moment ‘nog meer informatie nodig is’ om een beslissing te nemen.

Wat McLaren betreft, dat haar Honda-motoren in 2018 inruilt voor Renaults, ziet Alonso de toekomst echter positief in, vertelt hij ondanks dat hij zich nog niet aan het team gecommitteerd heeft.

“McLaren is één van de beste teams – en misschien zelfs wel hét beste team in de geschiedenis van de Formule 1 – dus ik blijf optimistisch. Ik denk dat alles hier voorhanden is om succes te hebben.”