*

Alonso wint Rookie of the Year-award

Tim Krijgsman

Tim Krijgsman

31 mei 2017 11:42

Alonso wint Rookie of the Year-award

Fernando Alonso keert na zijn IndyCar-avontuur niet met lege handen terug in de Formule 1. De Spanjaard werd door het bestuur van de Indianapolis Motor Speedway beloond met de Rookie of the Year-award.

Ondanks zijn uitvalbeurt in de 101e editie van de Indy 500, kan Fernando Alonso toch terugkijken op een geslaagd avontuur. De Spanjaard neemt niet alleen ruim driehonderd duizend dollar aan prijzengeld mee naar huis, maar kreeg ook de onderscheiding van Rookie of the Year alsmede de vijftigduizend dollar die erbij hoort.

Het bestuur van de Indianapolis Motor Speedway (IMS) hanteert volgens NBC Sports een aantal criteria bij de keuze voor de beste nieuwkomer. De coureurs worden beoordeeld op hun talent, sportiviteit, toegankelijkheid en gedrag in aanloop naar de race en natuurlijk op hun eindklassering. Elk aspect weegt in de beoordeling even zwaar mee.

Hoewel Alonso niet aan de finish kwam vanwege motorproblemen, wist de Japanner Takuma Sato de eer van het Andretti Autosport-team hoog te houden door na vijfhonderd mijl als eerste over de beroemde Brickyard te rijden.

Beeld: IndyCar Media

Gerelateerd