Fernando Alonso houdt overal rekening mee voor de aanstaande race in Montréal: de Ferrari-coureur verwacht dat Red Bull en McLaren er sterk zullen zijn, maar denkt dat ook zijn team het goed kan doen.

“Ik denk dat we in Canada om de topposities kunnen meedoen”, stelt Alonso in zijn vooruitblik op het weekend.

“Onze auto heeft namelijk goede tractie bij het uitkomen van de bochten en is ook stabiel als je de kerbstones ermee aanvalt, hetgeen in Canada absoluut voordelen zijn”, analyseert de Spanjaard zijn kansen. “Het klopt dat de aerodynamica van de bolide onze achilleshiel is, maar dat is op dit circuit juist minder belangrijk.”

Alonso denkt op basis van het resultaat van vorig jaar – én het resultaat van twee weken geleden in Monte Carlo – sterk voor de dag te kunnen komen op het Circuit Gilles Villeneuve: “We pakten hier vorig jaar de derde plaats, maar we hadden toen het gevoel dat er meer in had gezeten, net zoals een zege twee weken geleden in Monaco ook mogelijk was geweest.”

Volgens de tweevoudig wereldkampioen is het bovendien hoog tijd dat Ferrari weer eens een overwinning pakt. “We staan al een tijdje droog en ook met oog op het kampioenschap begint het, ondanks dat er nog veel races te gaan zijn, tijd te worden om het tij te keren.”

Teamgenoot Felipe Massa heeft het nog nooit echt naar zijn zin gehad en voor elkaar gekregen in Montréal: “Het is niet mijn favoriete circuit en de resultaten die ik hier in het verleden geboekt heb zijn ook niet om over naar huis te schrijven”, erkent hij.

“Ik ben hier nog nooit hoger geëindigd dan vierde, dus hopelijk wordt de komende race mijn beste Grand Prix van Canada tot op heden”, houdt hij de moed er echter in.

“Ik heb mezelf daarom als doel gesteld om op het podium te eindigen”, verklaart de Braziliaan. “Dat is ook wel het minste, want ik verwacht dat we hier behoorlijk competitief zullen zijn en ons harde werk zich gaat uitbetalen.”