Fernando Alonso kijkt blij terug op de eerste dag in Valencia. ’s Ochtends noteerde hij de derde tijd en in de middagtraining was hij de snelste. Toch wil hij zich niet wagen een aan voorspelling.

 

“Dit is een goede start van het weekend”, vertelde de Ferrari-coureur na afloop. “We hebben ons programma afgewerkt. Daarbij concentreerden we ons voornamelijk op de banden. We zochten de limiet op om beter te presteren. “

“De eigenschappen van dit circuit passen bij onze auto. Het lijkt erop dat de auto goed presteert en daarom heb ik vertrouwen in de kwalificatie. De rivaliteit is echter hevig. In de eerste trainingssessies wijzig je veel aan de auto en veranderen de omstandigheden continu. Het is dus nog te vroeg om een voorspelling te doen.”

“Het is al eerder gebeurd dat we het weekend goed begonnen, om vervolgens in de kwalificatie een seconde toe te moeten geven. Ik weet daarom niet waar we ten opzichte van de rest staan. Het is geen toeval dat Red Bull dit jaar telkens pole pakte. Zij blijven de favoriet. Inhalen zal echter eenvoudiger zijn dan in Monaco, maar de kwalificatie blijft niettemin belangrijk.”