Honda maakte vorige week bekend dat ze zich na 2021 terugtrekken uit de Formule 1. En dus moet niet alleen Red Bull op zoek gaan naar een nieuwe motorleverancier, maar ook Alpha Tauri. De Alpha Tauri-coureurs zagen het vertrek van de motorleverancier niet aankomen.

Pierre Gasly rijdt sinds 2018 met Honda-motoren en vindt het ontzettend jammer dan de Japanners de sport verlaten. “De mensen van Honda hebben een belangrijke rol gespeeld in het begin van mijn loopbaan. Ik vond het geweldig om met ze samen te werken. Ik vind het ontzettend jammer dat ze zich na 2021 terugtrekken uit de sport”, vertelt Pierre Gasly aan Racefans

Lees ook: Renault levert aan Red Bull als het moet: ‘Maar we zijn nog niet gebeld’

Teamgenoot Daniil Kvyat zag het vertrek niet aankomen. “Ik was echt verrast door het nieuws. Ik vond het geweldig om met de Honda-engineers samen te werken”, aldus Kvyat tegen hetzelfde medium.

“Het is ook jammer als je het vanuit de competitieve kant bekijkt. Ze hebben ontzettend hard gewerkt bij Honda om ons een goede Power Unit te leveren. En we hebben echt goede resultaten geboekt samen”, zegt de Rus.

Lees ook: Honda wil Red Bull wel helpen met eventueel ‘eigen’ motorproject

Foto: Motorsport Images