Ron Dennis is blij met de hattrick van McLaren. De grote baas van het team denkt dat hierdoor de onderhandelingspositie ten opzichte van Lewis Hamilton is versterkt.

Het contract van de wereldkampioen van 2008 loopt af en hij lijkt niet echt een blije indruk meer te maken in dienst van McLaren. Na zijn debuutjaar zei Hamilton nog zijn hele carrière voor het team te willen rijden. Dat soort opmerkingen neemt hij nu niet meer in de mond. Ook was hij op het podium in Monza niet het feestvarken van weleer.

Dennis, die hem in dienst nam, wil dat Hamilton blijft. “Whitmarsh heeft nu een betere onderhandelingspositie aangezien we een snelle auto hebben”, zei Dennis tegenover Sky Sports. “Als Lewis graag races wil winnen, moet hij bij McLaren blijven.”

Volgens Dennis is McLaren bereid eisen van Hamilton in te willigen. Zo wil hij zijn eigen trofeeën houden. Nu krijgt hij een replica en gaan de echte bekers naar de fabriek in Woking. “Daar is veel over gezegd maar het is nooit echt een onderwerp van discussie geweest We vinden altijd compromissen als dat nodig is. Het gaat ons allereerst om het winnen. Wie daarna wat krijgt bespreken we daarna wel weer.”

Mochten de wegen van McLaren en Hamilton zich scheiden, dan hoeft Dennis niet zo nodig weer een Britse rijder in dienst. “Het is natuurlijk mooi, maar echt belangrijk is het ook weer niet. We nemen altijd de best beschikbare coureurs in dienst. Het is geweldig dat onze rijders het zo goed doen. Ik ben een trotse Brit maar dit rijdersduo is gewoon een gevolg van onze denkwijze.”