Lewis Hamilton heeft nog steeds niet een nieuw contract bij Mercedes getekend en is feitelijk gezien nu ‘werkloos’, maar volgens zijn vader, Anthony Hamilton, gaat de zevenvoudig wereldkampioen ‘gewoon’ door met racen. 

Hamilton en Mercedes zouden, nadat ze kampioen waren geworden, gaan praten over een nieuw contract, maar tot een overeenkomst zijn ze nog niet gekomen. Volgens de Italiaanse tak van Motorsport verlopen de gesprekken tussen Hamilton en Mercedes nogal stroef. Zo stelt Hamilton, volgens dat medium, vier eisen. Hij wil een loonsverhoging hebben naar 35,5 miljoen pond en wil hij tien procent van het prijzengeld krijgen als Mercedes kampioen wordt. Ten derde wil hij één van de 250 AMG One auto’s krijgen en tot slot wil Hamilton een rol krijgen die ‘verder gaat dan enkel coureur zijn’.

Lees ook: ‘Hamilton stelt vier eisen tijdens contractonderhandelingen met Mercedes’

Het moederbedrijf van Mercedes, Daimler, is niet gediend van de houding van Hamilton. Toto Wolff voert namens Mercedes de onderhandelingen met de Brit, maar ondertussen heeft Daimler-topman Ola Källenius al gedreigd met Mercedes-junior en Williams-coureur George Russell. Mochten Hamilton en Mercedes er niet uitkomen dan verschijnt Hamilton niet aan de startgrid in 2021.

Maar volgens Anthony Hamilton gaat zijn zoon ‘gewoon’ door. “Voor zover ik weet wel ja”, aldus Anthony Hamilton tegen het Britse Express.

Lees ook: Webber: ‘Hamilton kan niet een hoog salaris gaan eisen na Russells sterke optreden in Bahrein’

Foto: Motorsport Images