Sebastian Vettels titelkansen hebben een deuk opgelopen bij de startcrash in Singapore, maar liggen volgens Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene niet aan diggelen.

Arrivabene omschrijft de race in Singapore – die maar een paar honderd meter duurde voor Vettel en Ferrari-teamgenoot Kimi Räikkönen, aangezien ze allebei bij de startbotsing betrokken waren – met gevoel voor understatement als ’teleurstellend’.

“Het was ook zeker niet het resultaat dat we hadden verwacht”, vervolgt hij, refererend aan hoe Ferrari vooraf als favoriet werd gezien voor de race in Singapore. In plaats van dat Vettel zijn pole verzilverde, won zijn titelrivaal Lewis Hamilton en breidde zijn voorsprong in het WK uit naar 28 punten.

Arrivabene (rechts) met chief engineer Jock Clear.

“Dit betekent echter nog niet dat de titelstrijd gestreden is, het betekent alleen maar dat deze moeilijker is geworden”, toont Arrivabene zich strijdlustig. “We zullen terugslaan”, bezweert hij. “We hebben immers een uitstekende auto en twee goede coureurs.”

Met nog zes races te gaan, ‘garandeert’ Arrivabene alle Ferrari-fans dat de Scuderia tot en met de laatste snik zal blijven vechten voor de titel. “Tot en met de laatste bocht van de laatste race van het jaar.”

Vettel
Vettel ziet zichzelf en Ferrari met nog zes races te gaan ook zeker niet als kansloos, zo benadrukt hij. “Ik weet zeker dat zich nog meer kansen zullen aandienen voor ons.” Titelrivaal Hamilton verklaarde eerder al een close strijd te verwachten, waarbij het moeilijk te voorspellen is wie waar sterker is.