De Grote Prijs van Brazilië was illustratief voor hoe Ferrari gedurende 2015 haar achterstand op Mercedes heeft teruggebracht. Dat meent Maurizio Arrivabene, de teambaas van de Scuderia.

Ferrari-coureur Sebastian Vettel finishte afgelopen zondag in Brazilië als derde. Zijn achterstand op de winnende Mercedes-coureur Nico Rosberg bedroeg veertien seconden, terwijl diens teamgenoot Lewis Hamilton ‘slechts’ 6.5 tellen voor Vettel als tweede over de streep kwam.

Voor Arrivabene is dat reden voor tevredenheid: “Want de race werd niet onderbroken door een safety car of wat dan ook. Het was een normale wedstrijd, waarin we dichter bij Mercedes zaten dan ons eerder is gelukt tijdens een regulier verlopen race.”

Volgens de Italiaan laat het resultaat uit Brazilië zien dat Ferrari haar achterstand op Mercedes inloopt, want Rosberg en Hamilton gingen volgens hem bijna de hele race voluit. “Daar leek het althans op. Ik ben er vrij zeker van dat ze het alleen in de laatste ronden wat lieten lopen.”

“Alleen Mercedes weet natuurlijk of dat echt zo is, maar dat ze direct reageerden op onze aanvallende beslissing om Vettel drie stops te laten maken en vervolgens zelf hetzelfde deden, laat denk ik wel zien dat ze serieus aan het pushen waren.”

In de meeste van de in totaal 71 ronden was Mercedes zoals Arrivabene moet beamen qua rondetijd echter ‘redelijk los’ van Ferrari. Dat er ook fasen waren waarin Ferrari net zo snel of slechts marginaal langzamer was, sterkt hem echter.

Volgens Arrivabene is er sowieso sprake van een trend in de zin dat Ferrari – al is dat niet met rasse schreden – dichterbij komt bij Mercedes. Zeker vergeleken met de eerste race van het jaar, waarin Vettel 35 tellen achter winnaar Hamilton als derde finishte, is dat ‘absoluut duidelijk’, meent hij.