Aston Martin wordt vanaf 2018 de titelsponsor van het team van Red Bull. De Britse sportwagenfabrikant is nu al als technische partner aan Red Bull verbonden.

De samenwerking tussen het team van de energiedrankfabrikant en Aston Martin wordt zo dus verder uitgebreid. De twee partijen werken al sinds 2016 samen. Behalve dat Aston Martin sponsor en technische partner is van Red Bull, hebben de twee ook samen aan een hypercar gewerkt, de Aston Martin Valkyrie.

“We zijn er verheugd mee de samenwerking te versterken en met ingang van 2018 als Aston Martin Red Bull Racing in de Formule 1 mee te doen”, vertelt Red Bull-teambaas Christian Horner. Het titelsponsorschap betekent ook dat Aston Martin vanaf volgend jaar zichtbaarder aanwezig zal zijn op de Red Bull-bolides.

Palmer (links) met Horner.

Namens Aston Martin laat ceo Andy Palmer weten dit als ‘de volgende stap’ te zien in het ‘innovatie partnerschap’ met Red Bull. Daar hoort bij dat op het terrein van de Red Bull-fabriek in Milton Keynes een Advanced Performance Center komt waar Aston Martin samen met Red Bull aan opvolgers van de Valkyrie zal werken.

Aston Martin heeft eerder aangegeven onder de juiste voorwaarden open te staan voor het vanaf 2021 produceren van Formule 1-motoren, als er een nieuwe motorformule komt. Palmer herhaalt dat dit interessant blijft voor Aston Martin. “Maar alleen als de omstandigheden daar juist voor zijn”, herhaalt hij eveneens.

“We gaan ons niet middenin een motorwedloop storten waarin de kosten of de uren die je op de testbank mag werken niet beperkt worden. We geloven er echter in dat de FIA een situatie kan creëren waarin het voor ons interessant zou zijn ons hierin te mengen.”