De autosportbaas van Audi Motorsport, Dieter Gass, heeft gesprekken gevoerd met het management van Robert Kubica over een stoeltje in de DTM. Gass noemt Kubica een ‘interessante coureur’ en ziet een stijgende interesse in de DTM ‘als een goed teken’. De Pool zelf heeft nog geen gesprekken gehad met Audi over een eventuele overstap naar de toerwagenklasse. 

Kubica is nog steeds in de race om het stoeltje naast George Russell bij Williams voor 2020, maar de Pool heeft toegegeven dat hij ook naar andere opties buiten de Formule 1 kijkt. Autosport meldt dat er voor de DTM-race op de Nürburgring afgelopen weekend ‘informele gesprekken’ gevoerd zijn tussen Audi en het management van Kubica.

”Kubica is over het algemeen een interessante coureur, ook voor de DTM”, zegt de autosportbaas van Audi, Dieter Gass, tegen Autosport. ”Het is een beetje te vroeg om gedetailleerd in te gaan op de situatie van onze fabrieksrijders. Maar als ik terugkijk denk ik dat een van de verschillen (waardoor Audi dit jaar het constructeurskampioenschap won) was dat we een sterke en gebalanceerde line-up hadden. Elke coureur is in staat geweest om op het podium te eindigen of veel punten te scoren, dus het is lastig om aan het einde van de dag niet door te gaan met een van deze coureurs”, aldus Gass.

Lees ook: Kubica onzeker over Formule 1-toekomst: ‘Er zijn plannen, maar het hangt niet van mij af’

Foto: Motorsport Images

Groeiende interesse
De Duitse baas van Audi Motorsport geeft toe dat hij geen gesprek heeft gehad met Kubica zelf. ”Ik heb niet persoonlijk gesproken met Robert, maar ik heb wel met zijn management gepraat”, aldus Gass. De Duitser ziet dat de interesse in de DTM groeit. ”Je ziet de interesse in de DTM groeien, zelfs vanuit de klassen die boven de DTM horen te staan. Ik denk dat dat een goed teken is”, aldus Gass. Kubica heeft al ervaring met de DTM, want hij heeft in 2013 getest voor Mercedes.

Momenteel staat Kubica negentiende in de Formule 1, met slechts één punt achter zijn naam. Zijn teamgenoot, de 21-jarige Russell, sluit achter hem aan en zoekt nog naar zijn eerste punt in de koningsklasse van de autosport.