De onenigheid over de financiering en het subsidiëren van de Grote Prijs van Amerika, die vanaf 2012 in Austin gehouden gaat worden, is opgelost.

De aanleg van het Circuit of the Americas in Austin, Texas, verloopt voorspoedig, maar achter de schermen was er de laatste tijd flinke onenigheid over de jaarlijkse subsidie die de race-organisatie ontvangt om de Grand Prix in de Texaanse hoofdstad te organiseren.

De organisatie ontvangt volgens de Austin Chronicle en Statesman vanaf 2012 namelijk 25 miljoen dollar per jaar van de staat om de race te houden. Het probleem met de subsidie lag echter bij de stad Austin zelf, die naar verluidt garant zou moeten staan voor een deel van deze subsidie en jaarlijks vier miljoen dollar zou moeten voorschieten.

Die vier miljoen zou mogelijk uit belastinggeld moeten komen van de inwoners van Austin, hetgeen tot veel kritiek en ophef leidde bij zowel inwoners als het stadsbestuur. Hierdoor kwam de subsidiëring – en dus ook de race zelf – echter op losse schroeven te staan.

Om dit probleem op te lossen, hebben de organisatoren van de Grand Prix besloten het heft in eigen handen te nemen en de jaarlijkse vier miljoen zelf voor te schieten, in plaats van de stad en de belastingbetaler daarvoor op te laten draaien.

Door deze stap kan de stad Austin echter wel garant blijven staan voor de subsidie, terwijl de staat en race-organisatie hopen dat ze hun investeringen vervolgens weer terugverdienen door het geld dat de race oplevert.