De Formule 1-race kost Australië in deze tijd te veel geld, vindt de overheid van de staat Victoria. Dertig miljoen dollar per jaar is te gortig, aldus de overheid. Bernie Ecclestone vindt dat ze niet moeten zeuren, zegt hij tegen 3AW radio.

“Wij denken dat de belastingbetaler te veel moet betalen en wel om twee redenen”, zegt Louise Asher, de minister van toerisme. “Ten eerste de toelage die we aan de heer Ecclestone moeten betalen en ten tweede het bedrag voor het gehele evenement, waar dat bedrag voor Ecclestone onder valt.”

Ecclestone wilde tegen het radiostation niet zeggen of het bedrag van dertig miljoen dollar klopt. “Misschien ligt het werkelijke cijfer anders”, zegt hij. “Maar het is helemaal aan hen. Het is aan de mensen die verantwoordelijk zijn voor het tekenen van het contract. Ze hebben het contract uit vrije wil getekend.”

Het circuit heeft een contract om de race tot en met 2015 op het Albert Park circuit in Melbourne te houden. Ecclestone: “Tegen die tijd kijken we wel hoe het verder gaat. Maar ze moeten nu niet klagen na het tekenen van dat contract.”