De auto van Stefan GP, de S01, is raceklaar. Dat heeft teameigenaar Zoran Stefanovic bekendgemaakt. Hij zegt het startbewijs binnenkort te verwachten en dan worden ook Villeneuve en Nakajima aangesteld als coureurs.Officieel heeft Stefan GP nog geen startbewijs voor 2010, maar het team heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om een auto te bouwen die bij de eerste Grand Prix, in Bahrein, aan de start kan staan. Nu de toekomst van US F1 en Campos uiterst onzeker is, hoopt Stefanovic binnenkort alsnog op een startbewijs voor dit raceseizoen.

Stefan GP heeft de inboedel van Toyota overgenomen en heeft gebruikgemaakt van de technische middelen in de Toyota-fabriek in Keulen. Ook personeel van het voormalige Japanse team is betrokken bij de totstandkoming van de S01. Zo zou onder andere Pascal Vasselon, voormalig chassischef van Toyota, het nodige werk hebben verricht voor Stefan GP.

Stefanovic verklaarde exclusief tegenover Formule1.nl-medewerker Dieter Rencken dat de eerste auto zo goed als raceklaar is. “Het wachten is nog op de banden van Brigdestone, maar verder is de auto af”, zegt Stefanovic. “De S01 is in Servische, rode kleuren gespoten. De sponsors moeten nog worden aangekondigd, die staan vooralsnog niet op de auto.”

De Serviër laat weten dat er op dit moment zo’n zestig mensen bij Stefan GP werken. Stefanovic: “Het team wordt uitgebreid naar 180 mensen en daar komen ook nog de mensen bij die contractueel aan Toyota verbonden zijn. We gaan eind februari, begin maart, beginnen met de uitbreiding van het team.”

Het enige probleem is nog het startbewijs, dat nog steeds niet binnen is. Stefanovic zegt echter contact te hebben met autosportfederatie FIA en verwacht dat hij elk moment een startbewijs krijgt toegewezen.

“Onze prioriteit ligt bij het aanstellen van coureurs”, verklaart Stefanovic. “We zijn bijna rond met Jacques Villeneuve, maar de eerste coureur die we gaan aankondigen is Kazuki Nakajima.”

LP/DR