Echte regen bleef zondagmiddag uit in Monaco, maar Valtteri Bottas’ gezicht stond na afloop van de race wel op onweer. Door de unsafe release van Max Verstappen in de pitstraat liep Bottas een lekke band op en zag de tweede plaats door zijn vingers glippen. Teambaas Toto Wolff weet echter zeker dat Bottas sterker terug zal komen.

Wolff zag zondag in Monaco een Bottas die ‘zeer geïrriteerd was’ door wat er in de race gebeurde. “Want de tweede plek werd hem afgenomen”, stelt Wolff. “Valtteri was namelijk het hele weekend heel snel. Hij had zaterdag de pure pace om pole te pakken en was zondag op z’n minst snel genoeg voor P2.”

Uiteindelijk greep Bottas naast beide. Zaterdag op 0.086 seconde omdat teamgenoot Lewis Hamilton nét wat sneller ging, zondag door het voorval met Verstappen in de pits. Bottas liep daarbij een lekke band op, moest een extra stop maken en viel terug naar de vierde plaats. Al werd dat uiteindelijk nog een derde plek door de tijdstraf die Verstappen kreeg.

Lees ook: Verstappen: ‘Ik heb alles geprobeerd’

Bottas zelf had op zich vrede met de straf die Verstappen kreeg, maar: “Door zijn straf schoof ik wel weer een plekje op, maar Sebastian Vettel was er door mijn extra stop ook langs gekomen en die positie kreeg ik natuurlijk níét terug.”

Door als derde in plaats van tweede te finishen, heeft Bottas drie punten punten extra ingeleverd op winnaar en titelrivaal Hamilton. Die staat er nu 17 voor, met de stand 137 om 120 in het voordeel van de Brit.

Lees ook: Hamilton ondanks 17 punten voorsprong: ‘Mijn seizoen is middelmatig’

Volgens teambaas Wolff baalde Bottas zondag behoorlijk, maar hij denkt dat ‘de Bottas van 2019’ er sterker uit zal komen. “Hij heeft de afgelopen races immers al een enorme vastberadenheid getoond. Hij was zaterdag bizar snel in de kwalificatie en ik weet zeker dat hij zeer geïrriteerd was door wat zondag in de race gebeurde, maar hij zal daardoor alleen maar heel, heel sterk terugkomen bij de volgende race in Canada.”

Lees ook: Even bellen met… Giedo van der Garde: ‘Je zag het respect tussen Lewis en Max, ze lieten elkaar leven’