Vier overwinningen, twee tweede plaatsen, twee pole posities en 17 punten voorsprong in de WK-stand. Lewis Hamilton kan indrukwekkende statistieken voorleggen in 2019, maar zelf omschrijft hij zijn seizoen voorlopig als ‘middelmatig’. “Misschien wel bovengemiddeld maar over het algemeen vrij middelmatig tijdens de eerste zes races”, is Hamilton zelfkritisch.

Lewis Hamilton vertelt na de Grand Prix van Monaco dat hij nog niet helemaal tevreden is over zijn prestaties in 2019. “Ik heb zeker het gevoel dat het vrij middelmatige prestaties zijn geweest,” zegt Hamilton aan RaceFans. “Misschien bovengemiddeld maar over het algemeen vrij gemiddeld tijdens de eerste zes races.”

Hamilton viert met teambaas Toto Wolff. Foto: Motorsport Images

Lees ook: Hamilton wint spektakelstuk in Monaco, Verstappen door straf op plek vier

Volgens Hamilton liggen zijn ‘matige prestaties’ niet aan zijn voorbereiding. Ik ben voorbereid aan het seizoen begonnen, zo goed voorbereid als ik maar kon zijn. Maar in termen van het maximale uit de wagen halen, heb ik het gevoel dat ik in deze zes races wat moeite heb gehad.”

De WK-leider verwacht beter te worden naarmate het seizoen vordert en hij meer vertrouwd raakt met de Mercedes W10: “Het is een beetje zoals de vorige seizoenen. Ik twijfel er niet aan dat het zal beteren naarmate de kennis toeneemt doorheen het seizoen. Vooral met betrekking tot de banden dit jaar, waarvan het window nog kleiner is. Maar dat is voor iedereen zo”, legt Hamilton uit.

Wanneer Hamilton in topvorm zal zijn, durft hij nog niet te zeggen. “Ik hoop op een bepaald moment in staat te zijn om de problemen die ik heb op te lossen en terug te keren naar de mijn beste vorm. Of dat nu de volgende race is of over tien races, dat kan ik niet echt zeggen”, aldus Hamilton.

Lees ook: Hamilton: ‘Ik denk dat Niki zijn petje voor ons af zou nemen’