*

Verstappen: ‘Ik heb alles geprobeerd’

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

26 mei 2019 18:14

Verstappen: ‘Ik heb alles geprobeerd’
Motorsport Images

Max Verstappen reed vandaag de ballen uit zijn broek, maar het was na zijn tijdstraf tevergeefs. Mocht hij namelijk voorbij gaan aan Lewis Hamilton, dan zou hij toch terugvallen tot buiten het podium. Het weerhield hem er echter niet van om een razend spannend gevecht met de vijfvoudig wereldkampioen aan te gaan.

Lees ook: Hamilton wint spektakelstuk in Monaco

© Motorsport images.

Tegen zijn verwachting in was de Red Bull vandaag ongelofelijk snel in Monaco. Verstappen kon het gevecht aangaan met de Mercedes van Lewis Hamilton, maar kon zijn wagen er net niet voorbij steken. Het was een beetje wrang dat het gevecht om de leiding niet daadwerkelijk om de winst ging, maar de strijd werd er niet minder mooi op.

Lees ook: Verstappen: ‘De Mercedessen waren vandaag gewoon te snel’

De straf weerhield hem er niet van om het gevecht met Hamilton aan te gaan. “Ik wist dat ik een penalty had, maar ik probeerde hem te pushen. Ik zette de druk erop, toen moest hij ook harder gaan, anders kon ik echt aanvallen”, wist de Nederlander. Verstappen had door dat Hamilton het moeilijk begon te krijgen. “Op een gegeven moment begonnen zijn banden teveel te slijten. Er waren bepaalde punten op het circuit waar hij echt moeite had, daar probeerde ik steeds dichtbij te komen.”

Lees ook: Hamilton: ‘Ik denk dat Niki zijn petje voor ons af zou nemen’

(Tekst loopt door onder de foto)

Het moment in de pitstraat tussen Verstappen en Bottas. © Motorsport images.

Bijna lukte het hem om er langs te gaan, maar de aloude wet dat inhalen in Monaco ontzettend lastig is bleek weer te kloppen. “Ik zat met mijn voorvleugel echt tegen zijn vloer aan, maar je kan gewoon niet inhalen hier. We probeerden alles, en met een paar ronden te gaan dacht ik, ik ga gewoon laat remmen en we zien wel waar we uitkomen. We raakten elkaar, maar er was geen schade.”

Door zijn straf viel hij terug tot de vierde plek, maar Verstappen weet dat er veel meer in had gezeten. “Het is jammer, we hadden het dik verdiend. We hebben mooi meegedaan om het podium. We waren ook gewoon echt snel, als vierde eindigen is dan jammer. Maar als je kijkt over de hele wedstrijd hebben we het gewoon goed gedaan.”

© Motorsport images.

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte

Vincent Malafronte (1995) groeide op tijdens het Schumachertijdperk, maar begon de sport pas intensief te volgen na het (eerste) pensioen van zijn jeugdheld. Kwam in 2018 bij FORMULE 1 terecht, waar hij vooral schrijft tijdens de Grand Prix weekenden. Hij is geïnteresseerd in de laatste nieuwtjes en geruchten, achtergrondverhalen, het politieke spel in het miljoenencircus en de roemruchte geschiedenis van de Formule 1. Daarnaast heeft hij belangstelling voor de Formule E, geschiedenis en luchtvaart.