De teams hebben hun bandenkeuze voor de aanstaande Grand Prix van Monaco bekendgemaakt. Opvallend is onder andere de zeer aanvallende strategie van Red Bull, met elf ultra-softe bandensets.

Pirelli heeft voor het eerst dit seizoen de teams de vrijheid gegeven om hun eigen bandensets samen te stellen. Voorheen stelde de leverancier een X-aantal sets van drie geselecteerde compounds beschikbaar. Vanaf de Grand Prix van Monaco mochten de teams zelf bepalen hoeveel sets zij per beschikbare bandensoort wilde hebben. De verdeling is als volgt:

Bandenkeuze

Opvallend is dat Red Bull, Williams en Renault een zeer aanvallende strategie hebben, gezien het aantal sets ultra-softbanden (elf). De strategieën van titelkandidaten Ferrari en Mercedes verschillen iets van elkaar. De Scuderia heeft een setje ultrasofts meer dan de Zilverpijlen en een set supersofts minder. Jenson Button, die voor de Grand Prix van Monaco eenmalig Fernando Alonso vervangt, heeft als enige coureur op de grid gekozen voor twee setjes softs.