Beitske Visser is de enige Nederlandse vrouw die zal deelnemen aan de W Series. De vrouwelijke raceklasse maakte na de laatste vier testdagen op het circuit van Almeria de definitieve line-up bekend. 28 vrouwen, waaronder vier Nederlandse, streden voor achttien plekken in het nieuwe kampioenschap.

Een van die achttien plekken is dus weggelegd voor Beitske Visser. Stephane Kox krijgt een plekje op de reservelijst. Dertien verschillende nationaliteiten nemen deel aan de W Series, met Groot-Brittanië als grote slokop met vijf coureurs.

De selectie was volgens David Coulthard, adviseur bij de vrouwenklasse, niet eenvoudig. “Het selectieproces was moeilijker dan we ooit hadden durven dromen. De verschillen waren erg klein. De snelheid waarmee de coureurs leren is indrukwekkend om te zien, en dat is exact wat we verwachten van zij die relatief weinig ervaring hebben in single-seaters.”

Het avontuur voor de vrouwen gaat op 14 april verder, wanneer er getest zal worden op de Lausitzring in Duitsland. Op 3 en 4 mei start het seizoen op Hockenheim. Tijdens het weekend van 19 en 20 juli komt de W Series naar Nederland om te racen op TT Circuit Assen.

De 28 coureurs waaruit de definitieve achttien geselecteerd werden. Foto: W Series