Vanmorgen raakte bekend dat Beitske Visser als enige Nederlandse mag deelnemen aan de W Series. Vanzelfsprekend is de Nederlandse opgetogen. Het niveau lag volgens Visser erg hoog, en de capaciteiten van de rijder hebben uiteindelijk de doorslag gegeven. FORMULE 1 sprak met Visser.

Beitske, eerst en vooral proficiat met je selectie voor de W Series. Hoe blij ben je met het nieuws?
Erg blij natuurlijk. Ik kwam met één doel naar de laatste test in Almeria en dat was me kwalificeren voor het kampioenschap. Dat is gelukt, dus ik ben erg tevreden.

Hoe zwaar waren de selecties en testen?
Het was best heftig. Ook deze laatste week in Spanje was best zwaar. Iedereen heeft veel kunnen rijden, en daar kwamen we voor. We waren in groepen opgedeeld. Ofwel was ik aan het rijden of bezig met de engineers, ofwel was ik aan het trainen in de fitness. Het was alleszins een drukke week.

Jullie zijn van 55 naar 18 coureurs herleid. Hoe hoog is het niveau?
Het niveau lag hoog. De zes of zeven snelste rijders zaten allemaal binnen een paar tienden. Dan kan een klein foutje de doorslag geven natuurlijk. Aangezien de organisatie er zeker van wou zijn dat de capaciteiten van de coureur de doorslag gaven, mochten we bijna niets aan de afstelling van de wagen veranderen. Het zijn echt de rondetijden die doorslag hebben gegeven. Hoe snel mijn tijd was, is moeilijk te zeggen. We reden in groepen op verschillende momenten van de dag, dus de omstandigheden verschilden. Maar ik zat de hele tijd voorin, dat weet ik wel.

(Tekst loopt door onder foto)

Blijdschap bij de geselecteerde dames, met Beitske Visser in het midden. Foto: W Series

Van de vier Nederlanders die afreisden naar Almeria, ben jij als enige geselecteerd. Hoe reageerden je landgenotes?
Zij vonden het jammer natuurlijk. Maar het niveau lag zo hoog, dan kan het net aan de verkeerde kant vallen. Voor de rest waren ze wel allemaal blij voor mij.

Wat zijn je doelen voor de W Series?
Mijn doel is simpel, ik wil voor de overwinning strijden. Iedereen rijdt met dezelfde wagen, de afstellingen die we kunnen doen aan de bolide zijn beperkt, dus het is een gelijke strijd. Maar ik doe mee om te vechten voor de overwinning. Verder hoop ik via deze klasse door te stromen naar de DTM of de Formule E. Dat zijn twee kampioenschappen waar BMW (Visser zit in het BMW Motorsport Junior programma, red.) een goed team heeft.

Waar kijk je het meeste naar uit dit seizoen?
Ik kan niet wachten om terug in de wagen te stappen. Maar meer specifiek kijk ik ook uit naar de race in Assen. Daar reed ik acht jaar geleden mijn eerste race, met succes. Voor zoveel Nederlandse fans rijden blijft speciaal.

De definitieve selectie voor de W Series. Foto: W Series