*

Berger ziet Vettel wel verrassen met vroeg vertrek: ‘Zijn hart ligt bij zijn gezin’

Laurens Stade

Laurens Stade

27 augustus 2019 10:00

Berger ziet Vettel wel verrassen met vroeg vertrek: ‘Zijn hart ligt bij zijn gezin’

Voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger denkt dat Sebastian Vettel binnenkort al zou kunnen stoppen met de Formule 1. De Oostenrijker verwacht dat Vettel zal kiezen voor zijn familie omdat zijn leven niet alleen maar om racen draait. Berger ziet daarnaast dat Vettel heel anders te werk gaat bij Ferrari dan Michael Schumacher.

Vettel is in aanloop naar de Grand Prix van België aankomend weekend heel positief, en gaat de race met hoge verwachtingen tegemoet. ”Ik ben ervan overtuigd dat we dit weekend op de hoogste trede van het podium staan”, zegt de Duitse Ferrari-coureur tegen Blick. ”We zullen zeker niet opgeven. We zijn hard bezig met de ontwikkeling van de auto en ik hebt het gevoel dat de problemen aan de achterkant al zo goed als verdwenen zijn.”

Ondanks de hoge verwachtingen van de 32-jarige Duitser, is zijn toekomst in de Formule 1 onzeker. Vettel heeft recentelijk nog aangegeven dat hij geen fan is van de ‘moderne’ Formule 1 en dat hij de regelveranderingen van 2021 afwacht om dan te bepalen wat hij verder gaat doen. Oud-Formule 1-coureur Gerhard Berger ziet het wel gebeuren dat Vettel gaat verrassen met een vervroegd pensioen.

Lees ook: Binotto prijst Vettels ‘analytische aanpak’, Vettel looft de rust die Binotto brengt

”Sebastian is een zeer intelligente jongen en zijn leven draait niet alleen maar om racen”, vertelt Berger tegen het Duitse persbureau DPA. ”Hij is erg gericht op zijn gezin, hij heeft kinderen en hij heeft genoeg geld. Hij heeft niet meer nodig dan dat. Zijn hart ligt bij zijn gezin en zijn oude motoren en auto’s”, voegt de Oostenrijker toe.

Foto: Motorsport Images

‘Michael leidde Ferrari, Sebastian niet’
Berger gelooft niet dat Vettel volledig eerlijk is als hij de berichten van een vervroegd pensioen weerspreekt. ”Ik kan me voorstellen dat hij op een dag wakker wordt en zegt: ‘Het werkt me allemaal op de zenuwen, ik ga iets anders doen of in auto’s rijden die leuker zijn en niet volgens complexe regels werken’. Het is niet alsof Sebastian niet goed is in verrassingen”, aldus Berger.

Lees ook: Vettel hoopt dat Formule 1 de goede kant opgaat: ‘2021 regels bepalen mijn toekomst’

De tienvoudig Grand Prix-winnaar zegt dat de situatie waarin Vettel verkeert bij Ferrari, ‘niet makkelijk’ is voor de Duitser. Zijn laatste overwinning vond een jaar geleden plaats op het circuit waar de Formule 1 komend weekend weer terugkeert, en zijn jonge teamgenoot Charles Leclerc maakt het de viervoudig wereldkampioen lastig. ”De tijd dringt voor hem”, zegt Berger. ”Zijn situatie is wel anders dan die van Michael Schumacher, die veel strenger was op zijn team en ook meer de leiding nam. Dat is geen kritiek op Vettel, maar dat is gewoon niet wie hij is. Hij werkt hard en is erg slim. Het is aan het management om het team goed te laten werken”, aldus Berger.

Lees meer over

Berger Ferrari Vettel