Honda heeft de problemen met de betrouwbaarheid van zijn motor nog niet helemaal opgelost. Dat zegt Yusuke Hasegawa, de nieuwe motorsportbaas van het Japanse merk.

De eerste wintertest in Barcelona loopt voor Honda-team McLaren vooralsnog een stuk voorspoediger dan vorig jaar. Jenson Button en Fernando Alonso legden al dik 250 ronden af, terwijl ze in 2015 door allerlei motorproblemen voornamelijk in de pitbox stonden.

Toch zijn nog niet alle problemen uit de weg, getuige een hydraulisch lek dat woensdag een klein brandje in de auto van Button veroorzaakte. “Er zijn nog wat onderdelen van de motor die nog verbeterd moeten worden”, zei Hasegawa naar aanleiding van dat pechgeval.

Testbank
Desalniettemin lijkt de nieuwe Honda-krachtbron aan betrouwbaarheid te hebben gewonnen ten opzichte van de oude. Hasegawa vertelt dat de power unit het op de testbank al vierduizend kilometer lang uithoudt. “Maar alles moet ook werken als de motor in de auto zit”, weet de Japanner.

Hasegawa verving deze week Yasuhisa Arai als motorsportchef van Honda. Dat had volgens de Japanners niets te maken met de prestaties van McLaren tijdens de eerste dag van de wintertests, of met Arai’s prestaties. De bestuurswissel zou het gevolg zijn van een jaarlijkse reorganisatie.