Jules Bianchi is zeer tevreden met zijn 13e plaats in de grote prijs van Maleisië. Opnieuw was hij de beste van de Caterhams en Marussia’s. Zijn teamgenoot Max Chilton kon geen potten breken en eindigde als achterste van de vier op plaats zestien.

“Ik ben heel blij met deze plaats”, jubelt Bianchi. “Dit moeten we volhouden. We zijn echt op de goede weg. Ik heb heel lang met Maldonado kunnen vechten in zijn Williams. Dat geeft al aan dat we in de toekomst met deze auto’s kunnen concurreren. We hebben de weg naar het middenveld gevonden. Het team heeft hard gewerkt en ik kijk dan ook uit naar China.”

Max Chilton had een veel teleurstellendere race dan zijn teamgenoot. “De start ging echt heel slecht. Toen heb ik een tijdje vastgezeten achter de Caterhams. Dat heeft mijn race verpest, want je krijgt eerder in de race blauwe vlaggen. Dan is je race over. Ik hoop dat ik in China sterker terug kan komen.”

Teambaas John Booth is tevreden met de prestaties van met name Bianchi. “Een dertiende plaats zo vroeg in het seizoen is goed voor ons vertrouwen. Voor Chilton zat er wat minder in. Een goede strategie van Van der Garde zorgde ervoor dat we hem niet meer terug konden halen. We moeten nog wel een paar tiende vinden om echt met de middenmoot te strijden, maar we zijn goed bezig.”

?