Marussia’s Jules Bianchi mag morgen het achterhoede gevecht van poleposition aanvangen. De Fransman bleef zijn teamgenoot en Caterham-concurrenten voor, maar had stiekem op een beetje meer gehoopt.

Jules Bianchi weet best wel dat een plekje bij de beste zestien van Q1 geen vanzelfsprekendheid is, maar in de straten van Monaco sloot hij dat scenario op voorhand toch niet helemaal uit. “Sterker nog”, klinkt het ambitieus, “ik denk dat het mogelijk was geweest.”

“Mijn eerste run was redelijk, maar tijdens mijn tweede poging werd ik gehinderd door verkeer en gele vlaggen. Dat heeft me zeker een halve seconde gekost en de kans om me te verbeteren. Zet die halve seconde af tegen het uiteindelijke verschil met het Sauber-duo van zestienden van een seconde en je kan concluderen dat we zeker niet kansloos waren.”

“Het is een goed teken dat we de Saubers bij lijken te kunnen houden. Ik denk dat we ze morgen in de race goed partij kunnen bieden en daarmee het team een beetje kunnen belonen voor hun goede werk.”

Max Chilton
De Brit zocht tijdens de gehele derde vrije training naar een beetje meer grip en daar leek hij ten tijde van de kwalificatie in geslaagd. “De auto voelde zoveel beter”, aldus een opgeluchte Chilton. “Ik ben heel tevreden met hoe de kwalicatie verliep. We hebben heel veel geprobeerd en veranderd dit weekend, maar ik denk dat we nu een goede auto hebben voor de race. Vandaag hebben we bij sommige van mijn collega’s kunnen zien dat een ongeluk in een klein hoekje zit, dus wellicht dat dit gegeven ons morgen in de kaart kan spelen.”