Jules Bianchi kwalificeerde zich in Abu Dhabi voor teamgenoot Max Chilton, maar start morgen vanwege een versnellingsbakwissel toch achter de Engelsman.

“Dit was geen beste dag voor me, ondanks dat ik wel een goede laatste run reed waarin ik me tussen de twee Caterhams wist te nestelen”, resumeert Bianchi, die zich behalve voor Chilton inderdaad ook voor Caterhams Charles Pic –  maar achter Giedo van der Garde – op de twintigste plek kwalificeerde.

Dat hij morgen toch achter Pic en Chilton als 22e en laatste moet beginnen, komt omdat Marussia Bianchi’s versnellingsbak moest wisselen nadat hij spinde in de slottraining: “Ik wist er gelukkig voor te zorgen dat ik de muur niet voluit raakte, maar helaas raakte de versnellingsbak alsnog zodanig beschadigd dat we er een nieuwe in moesten zetten.”

“Dat ik door de straf die ik daarvoor kreeg alsnog als laatste moet beginnen – ondanks dat we ons dus goed herpakten in de kwalificatie – is teleurstellend. We moeten daarom nu maar gaan nadenken over een goede strategie om in de race voor Caterham te komen.”

Chilton
Ook voor Chilton was het geen makkelijke dag, zoals ook wel blijkt uit de acht tienden achterstand die hij op Bianchi had. “Ik had een DRS-probleem tijdens de kwalificatie en in mijn laatste vliegende rondje waren mijn banden al helemaal op. Door die twee factoren heb ik veel tijd verloren en zonder dat was het verschil met Jules ongetwijfeld een stuk kleiner geweest”, zo verdedigt hij zichzelf.