Jules Bianchi heeft een goede eerste dag beleefd op Sepang. Als enige coureur op de grid, reed hij nooit eerder op het circuit. Toch bleef hij zijn teamgenoot en beide Caterham-rijders voor.

“Ik ben blij dat ik alles heb kunnen doen wat ik wil”, vertelt Bianchi. “Ik heb goed kunnen kijken welke set-up ik moet hebben voor de race. Ik heb het circuit goed leren kennen. De rest van het weekend wordt nu of heel spannend of heel frustrerend. Het is moeilijk om tijdens een vrijdag te bepalen hoe goed je auto is.”

Teamgenoot Max Chilton eindigde de vrijdag als 22e en laatste. “Het is zonde dat ik geen goede ronde op mijn medium compound heb kunnen rijden. Toen ik mijn snelle ronde wilde rijden, begon het net te regenen. Er waren wat problemen met de auto en die hebben gewoon te veel tijd gekost. De regen gaat dit weekend waarschijnlijk een grote rol spelen, dus we moeten maar even zien wat we in de kwalificatie en de race kunnen doen.”

John Booth, teambaas van Marussia, noemde het een interessante dag. “De coureurs hebben veel ervaring op kunnen doen, met de verschillende banden en de verschillende weersomstandigheden. Het is belangrijk dat onze coureurs wennen aan een natte baan. De plaatsen in de stand zeggen niet zo veel op vrijdag.”